Menu
0

DK – Carp Blog – Léto a podzim 2019

27. 2. 2023

Rybaření léto a podzim 2019

Ahoj všem příznivcům kaprařiny.

Hledal jsem svůj poslední příspěvek Carp Blogu a ten už je teda slušně vousatý. Už je to přes půl roku, a tak se aspoň část toho uplynulého období pokusím dohnat.

Je ze mě fotřík

Jak jsem avizoval v posledním příspěvku, že mě čeká něco veselého mimo rybařinu, tak se to vyplnilo. Sice trochu dříve, než bylo v plánu, ale v pořádku a zdravý se nám narodil syn Filip. Od června je tak ze mě fotřík, samozřejmě náležitě pyšný. Největší dík patří mojí ženě, která to vše zvládla a s přehledem zvládá doteď.

Vím, že to zatím nebylo moc rybářské téma, ale s tímhle jsem se pochlubit prostě musel.

Teď si mnozí říkají…aaah narodilo se mu dítě, tak to má chlapec po rybách, o dalšího rybáře na břehu míň. Musím přiznat, že je to náročnější, času je zase o něco méně, ale ryby na hřebík jen tak nepověsím. Čas na ryby se mi stále daří vyčlenit, takže v klidu můžu ve svém koníčku pokračovat i dál, aspoň si ode mě žena sem tam na chvilku odpočine.

Léto

Pojďme se ale vrátit i na břeh. Přes léto jsem podnikal pouze krátké popracovní přesnočky k pískovně. Tyhle rychlé akce mám v létě rád a v minulých letech byly i často úspěšné. Na této pro mě nové pískovně, to ale až tak úspěšné nebylo.

Osádka větších kaprů není na rozlohu revíru až tak velká, a navíc se jim v tom parném létě ani nechtělo moc krmit. Proběhlo několik vycházek, kdy jsem si povodil maximálně násaďáka, dostat se na lepší rybu bylo opravdu obtížné. Nicméně doma kapra nechytím, a tak jsem tomu věřil a nadále jezdil k vodě. Výdrž se vyplatila a na podložku se mi povedlo dostat několik lepších kaprů, včetně jednoho lysce, kterých je zde opravdu minimum.

Prezentace nástrah

Z 90 % jsem dával prostor kuličkám Skunk Shit a Chiméra Red. Tyto dva druhy jsou podle mě v létě asi nejlepší, většinou jsem prezentoval jen jednu samotnou 24 mm kouli na dno na kombinovaném návazci. Zkoušel jsem ze začátku i panáčka, ale ten se natolik neosvědčil a braly na něj spíše menší ryby, samotné pop-up nástrahy také dříve našlukli násaďáci. Zkoušel jsem i zig rig, ale na to se mi povedl jen jeden záběr a na konci kapr okolo 65 cm, jelikož to byl ale na ziga jediný záběr, tak i takový mě hodně potěšil.

Podzimní výprava na řeku

Na tuto výpravu jsem se opravdu těšil a hodně si od ní sliboval, ale bohužel ke mně řeka nebyla přívětivá a já možná nebyl dost trpělivý. Nakonec se z této výpravy stala spíše poznávačka nových míst. Na prvním místě jsem strávil dva dny, ale chytil jsem pouze několik parem a jeden kapr mi spadl. Další den jsem chytal na místě ve městě, kde mě trochu vypláchnul hrázný. Následující dny jsem se připojil k Vaškovi s Martinem a pokračovali jsme na neprozkoumané místo níže po proudu. Bohužel ani tohle místo ani jednomu z nás nevydalo žádného tamního kapra. Na základě toho proběhla rychlá domluva a další změna úseku. Tady už se nám podařilo chytit jednoho kapra, přesněji Vaškovi. Ale i tak to bylo velice slabé a tenhle jeden kapr nás nemohl uspokojit. Pro mě to bylo 6 dní bez úspěšně zdolaného kapra, což je krutá realita. Ale taková už kaprařina někdy bývá. Pokaždé to není o spoustě záběrů a velkých kaprech. Někdy je víc poznávání neznámého, neprošlapaného a získávání nových informací. Příště se i tyto informace mohou hodit.

Chytil Carp Tour Štít

Těchto našich „Chytiláckých závodů“ jsem se účastnil jakožto člen backstage. Natáčel jsem, fotil jsem, rozhodcoval a nakonec i gratuloval. Tohle celé se mnou absolvoval i můj kolega Vašek, který primárně fotil a vážil úlovky.

No, co si budeme povídat, byl to celkem náročný víkend, kdy jsme toho oba dohromady moc nenaspali, ale bylo fajn se zase po delší době vidět s ostatními kolegy od Chytila a pokecat o rybách. Navíc srandy bylo více než požehnaně. Závodů se neúčastním jako závodník, právě z důvodu, že si chci s každým alespoň chvilku poklábosit a zjistit, jak se komu daří.

Před závodem jsem si stihl nahodit ale i já a do rána jsem měl v podběráku dva kapry, jednoho 17,5 kg a druhého okolo 11 kg. Zajímavé, že během závodu se na tomto místě pak chytl pouze jeden násaďák a to až v samotném závěru, kdo na tom místě seděl, radši zveřejňovat nebudu.

No, myslím, že jsem toho napsal víc než dost, snad to někdo dočetl až sem. Takové je shrnutí mého léta a podzimu. V zimě jsem vyrazil ještě na tři dny na Tovačov, protože jsem chtěl po delší době okusit zdolávání ze člunu, ale o tom zase příště.

Social Networks

Příspěvek na Chytil magazínu jsem sice delší dobu neměl, ale na Instagramu a Facebooku jsem přidával příspěvky docela pravidelně, takže pokud vás zajímají mé počiny u vody, nebo novinky od firmy Avid Carp, tak mě sledujte na mých soukromých účtech na zmíněných sociálních sítích. Doufám, že se vám fotky nejen mých úlovků, ale všeho okolo rybaření, alespoň trochu líbí a dodávají vám inspiraci, protože mě vaše zpětná vazba motivuje a žene kupředu v další tvorbě.

Díky za podporu.



Přečtěte si další články, novinky a testy v našem CARP DREAM Magazínu



Sledujte nás také na sociálních sítích CARP DREAM