Menu
0

DK – Carp Blog – Jarní očekávání

21. 12. 2022

Březen/Duben

A je to tady, vodní hladina na oblíbeném revíru už je zcela bez ledu a venkovní teploty začínají být také snesitelnější.  První teplejší sluneční paprsky se už třpytí ve vlnkách a jaro se pomalu, ale jistě dere na scénu. Pro většinu rybářů začíná právě teď ta jejich pravá sezóna a každý z nich si při následujících víkendech udělá alespoň jeden zápis do své čerstvé povolenky. Jak to tak ale bývá, většině z nich se při první návštěvě hlásič nerozezní, voda je totiž pořád hodně studená a ryba není dostatečně aktivní. Po zásluze si tak na konto připíšeme čistou nulu. Najde se ale i pár šťastlivců, kteří se svým kolegům mohou pochlubit prvním zářezem.

Já patřím letos do té první skupiny a nula na mém kontě stále svítí, nicméně budu dělat vše proto, abych měl v dalším díle na kontě již nějakého kapra. U vody jsem zatím strávil dohromady jen pár hodin a to jsem si moc velké šance nedával. Primárně jsem si chtěl užít první chvíle na čerstvém vzduchu a nasávat jarní atmosféru. Ale také jsem chtěl vyzkoušet, jak fungují novinky v mé výbavě.

Už se ale těším na první delší vycházku k vodě, na to jak se pěkně prospím v přírodě a ráno mě probudí řvoucí hlásič. Už aby to bylo. Do té doby si budu ve volných chvílích do zásoby připravovat návazce a vodiče. Mám pár svých osvědčených návazců, ale nikdy mi to nedá, a tak pořád zkouším vymýšlet nové možnosti prezentace svých nástrah.

Blížící se prodloužený velikonoční víkend nabízí příležitost na první delší výpravu v letošním roce. Také bych rád vyrazil k vodě, ale po zkušenostech z let minulých, kdy byly právě v tuto dobu revíry obskládané rybáři, raději chvíle u vody oželím. Místo toho udělám jinou neodkladnou práci, která by mi ubírala čas o pár týdnů později, kdy u vody předpokládám menší počty rybářů. O Velikonocích tedy všichni běžte pěkně na ryby, uspokojte své abstinenční příznaky a pak si dejte zase na měsíc oddych ať je u vody více místa ;). Snad mi můj plán vyjde.

P.S.  O Velikonočním pondělí nezapomeňte na své hezčí polovičky a alespoň trochu jim vyprašte zadnice.

Přeji Vám úspěšné první jarní vycházky k vodě.