Menu
0

Monstrum z řeky Labe – 27 kg

8. 3. 2023

Labský poklad

Téměř vždy, když si plánuji nějakou výpravu, tak asi jako každý, přemýšlím nad tím, kam vyrazit, jak budu lovit, kolik krmení, jaký druh atd.. Tentokrát padla rychlá domluva s kámošem a bez nějakých velkých příprav jsem vše naházel do auta a vyrazil k řece. Věděli jsme, že teplota vody je dobrá a brzy půjdou ryby do tření. Už nějaký čas jsem nebyl vázaný k firmě na krmení, tak jsem si vzal nějaké zbytky z mé dílny a boilie Salamader, který jsem dostal na vyzkoušení od Venci Šrota.

Praktiky lovu

Přes den jsem jedním prutem chytal kousek od břehu a zkoušel různé druhy plovek. Druhý prut jsem držel v korytu řeky s jednou kuličkou na dno + tři rozpůlené kuličky na PVA pásce.

Konečně přichází vytoužený úlovek

Po více než 30 hodinách, asi kolem 22:30 hod., se pomalu roztáčí cívka a začíná dlouhý boj kolem 30 minut. Bylo až neskutečné, jakou sílu a vytrvalost tato ryba měla. Konečně zajela do podběráku a Jindra říká, tak kámo tu si odneseš na podložku sám. Říkám: „Jak to?“ No tak se pojď podívat. Slezl jsem k vodě a v síti leží obrovská ryba. Musel jsem dojit pro vážící sak a se složeným podběrákem jí do něj natáhnout. Jinak by mi váhou roztrhala podběrák. Na podložce teprve vidím, co se mi podařilo zdolat. S pečlivostí jsme rybu zvážili, změřili a zdokumentovali – 111 cm a 27 kg.

Následoval obrovský výbuch emocí a radosti….Zanedlouho byla zpět v řece a můj osobní rekord na světě ????. Děkuji Vencovi Šrotovi, se kterým jsme dlouholetí kámarádi, který mi nabídl spolupráci a podporu ve spojení s jeho firmou Scrap baits.



Přečtěte si další články, novinky a testy v našem CARP DREAM Magazínu



Sledujte nás také na sociálních sítích CARP DREAM