Menu
0

JAK NA TO – Sestava GRAVITY SYSTEM

22. 2. 2023

Korda CENTRE OF GRAVITY SYSTEM – jedinečný systém pro upevnění olova

Jak už název napovídá jedná se o sestavu, která využívá váhu olova k nejlepšímu a rychlému záseku háčku v kapří tlamě. Je to vlastně takové 2 v 1. Splňuje funkci in-line a závěskové sestavy.
Při nasátí nástrahy a kontaktem olova funguje okamžitě. Při použití klasické závěsky není váha olova využita na 100%.
Návazec je uchycen k obratlíku v závěsce a olovo je zavěšené přes další obratlík. Je tam tedy více prostoru pro pohyb, aniž by se olovo postaralo o rychlý zásek. Tím nechci říct, že systém se závěskou je špatný. Rád ho používám také, ale můžeme využít další důmyslnější sestavu např. na opatrné nebo často chytané ryby.

Sestava je vhodná k nahazování a s použitím těžších olov i na daleké vyvážky.
Tento systém se na trh dodává ve více variantách pro použití s různými velikostmi a tvary olov.

Vždy při výběru tvaru a váhy olova musíte zvolit požadovaný typ COG ( centre of gravity systému), který je uveden na balení. Protože každé olovo s jinou váhou a tvarem má také jinou délku přívěsu s čepem. Samozřejmostí je také použití k dalekému nahazování.
Vždy při letu sestavy se snažím kontrolovat, zda se mi návazec nějak nezamotal a před těsným dopadem olova na hladinu sestavu zabrzdím prstem na cívce navijáku. Tím srovnám oblouk a návazec se zastavením dostane co nejdál od olova. Při klesání olova držím vlasec v kontaktu až do dopadu ke dnu. Tím se sestava pěkně srovná na dně a zajistím tím dobrou prezentaci nástrahy.

Nechte se inspirovat našimi francouzskými kolegy jak správně použít KORDA COG systém

Máte rádi značku KORDA? Přečtěte si další články, novinky a testy v CARP DREAM Magazínu


Sledujte nás také na sociálních sítích CARP DREAM