Menu
0

KWO – nová značka u Tropic Fishing

30. 3. 2023

Tropic Fishing rozšířil sortiment o exkluzivní značkou KWO

Tropic Fishing letos přichází s opravdovou perličkou a tou je nová exkluzivní značka KWO. Jedná se o holandskou kaprařskou značku, která nabízí nejen stylové oblečení, ale také kvalitní návnady pro lov kaprů.  Mezi kapraři, kteří jsou vyznavači sociálních sítí, je tato značka velice dobře známá a to zejména díky jejich obrovské online komunitě KWO Online Carp Community, kterou sledují kapraři z celého světa. Mezi nimi jsou i taková zvučná jména jako Oli Davies nebo Alan Blair.  

Značka KWO má svůj původ v online magazínu Karperwereld Online, který byl založen v roce 1998 a stal se jedním z největších a nejnavštěvovanějších kaprařských magazínů v Beneluxu. Z počátku to byl pouze web (původně www.karperwereld.nl, dnes www.kwo.nl), který sloužil zejména pro předávání informací o kaprařských novinkách, poskytování zpráv a příběhů od vody, sdílení triků a tipů, které mají pomoci k úspěšnému lovu kaprů.

Později byl přidán i e-shop s vlastní značkou oblečení a následně byla spuštěna KWO Community, která nabízí svým členům nepřeberné množství filmů s kaprařskou tématikou.

V roce 2017 založil tým KWO také vlastní řadu boilies nesoucí název KWO Specials. Zanedlouho se tento sortiment návnad rozrostl o další položky, jakou jsou pop-upy, boostery, waftersky a další. Všechny tyto produkty si mezi kapraři získaly velikou oblibu a to nejen díky své kvalitě, ale také příznivé ceně. 

Přestože KWO nabízí v oblasti krmení kaprů více produktů, v dnešním článku se zaměříme na jejich první počin a tím je již zmiňovaná řada boilies KWO Specials.

Boilies KWO Specials

Tým KWO vytvořil vynikající boilies, které dosahují fantastických výsledků. Každá z jejich příchutí byla vyvinuta s obrovskou láskou a propracována na základě poznatků tisíců lidí z kaprařské komunity, výzkumů a odborných znalostí. KWO Specials tvoří malou, ale velmi úspěšnou řadu, která obsahuje příchutě Squid, Krill, Scopex a Winter Special. Všechny tyto příchutě byly navrženy tak, aby na ně kapři rychle reagovali a krmnou kampaň udržely po delší dobu

KWO Squid Special

Boilies KWO Squid Special z olihní nabízí spojení dvou základních složek “rybí” a “sladké”. Hlavní důraz zde byl kladen na dobrou chuť a použití široké škály atraktorů, což zaujme i ty nejchytřejší kapry.

Základem jsou produkty bohaté na sacharidy a bílkoviny, které zároveň obsahují dostatečné množství potřebné vlákniny. Správná struktura a hrubost směsi umožňují lepší uvolňování atraktorů z boilies. Díky obsažené vláknině jsou boilies pro kapry dobře stravitelné, čímž získávají dostatek energie a živin. 

Pro zajištění větší tvrdosti a houževnatosti byla přidána vaječná směs, která je dalším zdrojem bílkovin, olejů a tuků, jež jsou pro kapry nezbytné.

Místo rybí moučky byly použity rybí extrakty, čímž bylo dosaženo ještě větší atraktivity pro kapry. Za zmínku zde stojí práškové extrakty z mořských řas a olihní, které byly navíc doplněny o tekutý atraktor  salminol.

Přidaná vlastní příchuť Squid & Octopus zaručuje jedinečné vlastnosti, které nenajdete u žádného jiného boilie na trhu

Boilie má sladkou chuť díky čisté glukóze, která umožňuje kaprům získat energii přímo z nástrahy. Tyto složky, doplněné sladkou směsí zejména přírodních sladidel, zajišťují v tomto boilie správnou rovnováhu ryby/sladkosti.

KWO Krill Special

Kril je velice výživný, chutný a plný aminokyselin. Kapři ho přímo milují, a proto se stal hlavní složkou boilies KWO Krill Special

Výchozím bodem bylo vyvinout boilie, které je přirozeně superatraktivní a maximálně naplněné různými produkty z krilu a ryb. Boilie, které již vytváří takovou přitažlivost, že příchuť je zbytečná a lze ho považovat za „čistě přírodní“. 

Základním stavebním kamenem je zde kvalitní moučka z krilu, která zajišťuje vysokou dávku bílkovin, aminokyselin, nukleotidů a esenciálních tuků.

Kromě moučky z krilu obsahuje boilie také rybí moučku PD Fishmeal. Ryby použité pro tuto moučku procházejí procesem, při němž jsou hydrolyzovány enzymy. Díky tomuto procesu je tento typ rybí moučky velmi dobře rozpustný ve vodě a rychle tak vytváří oblak atraktivních aminokyselin. Rybí moučka PD je navíc skvěle stravitelná a maximálně pokrývá požadavky kaprů na bílkoviny.

Jako poslední rybní moučka byla přidána také část olihňové moučky, která je plná vitamínů, minerálů a proteinů.

Na závěr byl přidán hydrolyzát krilu, což je tekutina nabitá aminokyselinami. Velmi dobře se rozpouští ve vodě a poskytuje maximální přitažlivost.

KWO Scopex Special

Boilies KWO Scopex Special obsahuje extrémně širokou škálou atraktorů.

Hlavní myšlenkou zde bylo vytvořit sladké boilie, které je z hlediska atraktivity a složení stejně kvalitní jako dobré boilie z rybí moučky.

V tomto boilie jsou obsaženy 3 sladké příchutě. Jednou z nich je známá přichuť Scopex. Dalším přídavkem je arašíd, který dodává boilie skvělou vůni a chuť. Scopex se perfektně snoubí s oříškovou příchutí. Poslední příchuť zůstává zatím tajemstvím.

Scopex Speials má díky velkému množství přidaných řas a mletého konopí hrubou a otevřenou strukturu, což podporuje uvolňování obsažených dobrot do vody.

Přidáno je zde také malé množství rybí moučky PD, která dodává nástraze významné množství aminokyselin navíc. Díky tomu poznají kapři nástrahu ve vodě snáze.

KWO Winter Special

Tvůrci označují boilies KWO Winter Special za opravdovou bombu ve studené vodě. Vycházeli zde ze stejné myšlenky jako u boilies Krill Special, a to, vytvořit vysoce kvalitní krilové boilie, které je přirozeně atraktivní. Zároveň však upravili recepturu tak, aby udrželi lovnou sílu i v chladnější vodě (tj. 12 stupňů a méně).

V této verzi byl snížen podíl bílkovin a tuků a naopak bylo přidáno více sacharidů a vlákniny. Aby byla udržena atraktivita, bylo zdvojnásobeno množství obsažených tekutin. Kromě toho byl přidán přípravek Brocacell, který přináší okamžitou přitažlivost a nutí tak kapry k rychlé akci. Díky tomu je nástraha také o něco měkčí, což zvyšuje její atraktivitu ve studené vodě.

U všech boilies značky KWO můžeme s jistotou říci, že se jedná o velice kvalitní produkty, které na kapry prostě platí. Důkazem toho je řada špičkových úlovků o hmotnosti přes 30 kg.

Podívejte se na krátké představení produktů KWO Specials


Přečtěte si další články, novinky a testy v našem CARP DREAM Magazínu



Sledujte nás také na sociálních sítích CARP DREAM