Menu
0

UFO SINKER

24. 2. 2022

Historie:

 Naše firma UFO Sinker jako první donesla na trh betonové zátěže mezi rybáře. První nápad se zrodil v roce 2013, kdy jsme měli myšlenku poskytnout rybářům alternativu za klasické olověné zátěže. Převést myšlenku v hotové produkty nám trvalo 2 roky aktivního vývoje. Pracovali jsme na správné směsi, která musela splňovat několik zásadních bodů, obsahovat přírodní materiály a veškeré složky, které jsou přírodního původu nebo šetrné k životnímu prostředí. Samozřejmě naše  zátěže museli poskytnout rybářům i další výhody než, že jsou pouze ty ekologické. Struktura našeho betonu umožnila dipování zátěží a možnost přinést tak zajímavou vlastnost, které klasické olovo neposkytuje. Již na začátku jsme počítali i s možností vytažení ze dna a znovu použití betonových zátěží, podařilo se nám naše zátěže vyrobit silně magnetické, přesto z přírodních materiálů.

Dnešní trend betonových alternativ je použití železa v podobě špon, kuliček a bůhví čeho ještě, bohužel tyhle zátěže korodují a s myšlenkou šetrného produktu k životní prostředí se účel trochu míjí.. To byla jedno z našich kritérií, že přineseme zákazníkům stálý produkt, kdy se betonové zátěže nedrolí, nekorodují a jsou vhodné pro dlouhodobé používání, po kterém budou vypadat stejně, jak když je koupili. Nakonec jsme vytvořili 8 rozdílných tvarů od 20g – 450g do všech situací, zjednodušeně, tak aby si mohl vybrat opravdu každý. Aktuálně jsme na trhu 7 let a úspěšně naše zátežě používají kapráři ve více než 16 zemích světa.

Betonová zátěž Hruška:

Naše betůvka s názvem hruška, je zátež určená pro chytání z odhozu. Vyrábíme je v 7 rozdílných variantách od 21 g až po nejtěžší 150g. Někdo může být v rozpacích, že zátěž je zhruba o 1/3 objemnější než olověná zátěž ve stejná gramáži a nemusela by tak dobře a daleko letět. V Roce 2020 na na Casting show u Karla Nikla, jsem tenhle předsudek vyvrátili, kdy se s naší hruškou v protivětru podařilo hodit rovných 153m a pokořit tak hranici extrémního náhozu. V kombinaci s dipováním je to opravdu silná zbraň a jedna z našich nejprodávanějších zátěží.

Betonová zátěž Grippa:

Zátěž Grippa je náš největší univerzál v našem portfoliu. Nabízíme ji v široké škále od 60 do 300g. Výhodou zátěže je bezesporu její tvar s výstupky. Tahle zátěže si našla oblibu v chytání na řekách, kanálech, silně zabahněných a zarostlých revírech. Dá se opravdu použít do jakékoliv situace, ať už budete chytat pod špičkami prutů, v proudu řeky nebo daleké vyvážce, betůvka ve tvaru grippa najde uplatnění opravdu všude.

Jiří Pokorný