Menu
0

Lov kaprů z lodi

31. 7. 2022

Jindra Uhlík se vydal lovit z lodi #DREAMMAKERBOAT

Poslední letošní výpravu jsme si jeli užít z lodi na oblíbenou řeku. Po několika dohodnutých termínech, které nevyšli se nakonec domlouváme a vyrážíme. Řekli jsme si, že nic nebudeme hrotit a výpravu si užijeme na pohodu, nakoupili jsme dobré jídlo a pití, posbírali zbytky krmení z této sezóny. Lahev plynu a kvalitní topení Mr. Heater nám zpříjemnilo pobyt v lodi. Zakotvili jseme na místě, kde byly hloubky kolem 6 – 7 metrů. Po nějaké době na člunu a koukání do echolotu jsem si označil dva GPS body. První byl zlom ze 6,5 metru na 4 metry.

Druhé místo jsem hledal jen podle symbolů a shluků ryb bez ohledu na tvar nebo složení dna. To se nacházelo kousek od lodi na 5,5 metrech a bahnitém dně. Vsadil jsem na jednu 24 mm kuličku olihně na oba pruty s hrstí 20 mm kuliček a třemi lopatkami řepky. Po vynaložené práci jsme si udělali dobry steak a kecali u pivka ve vytopené kabině lodi. Kolem 21:30 hod. se začal pohupovat swinger nahoru a dolů. Po krátkém boji jsem podebral pěkného šupíka. Zkoukli jsme ho a protože byla hrozná mlha a vlhkost, tak jsme foťák nechali v klidu a pustili jsme ho. Druhý den ráno jsem zavezl prut na stejné místo a po pár hodinách přišel další šupík, toho jsem si vyfotil.

Opět jsem vyvezl prut na stejné místo do bahna a kolem 15. hodiny se znovu ozývá hlásič. Po zvednutí prutu je znát, že je to těžší ryba. Radši nic neriskuji a jedu s člunem na vodu. Ryba se chvily drží u dna a vypouští pár velkých bublin. Najednou se z podlodi vynořila a na první máchnutí podběráku je má. Když koukám do sítě a vidím tu šířku hřbetu, tak říkám…ten je!!! Když jsem po něm šáhnul, abych ho zbavil montáže, tak teprve přišlo to překvapení. Lehnul si na bok a já jsem mohl spatřit jaký skvost se mi podařilo ulovit.

Obrovská radost a výbuch emocí…Rybu opatrně navádím ve vodě z podběráku do vážícího saku. Po odečtení ukazuje váha 20+ kg. Nádherný klenot, který si můžu potěžkat a vyfotit do mého alba.

Druhým prutem jsem zkoušel prochytávat různá místa, ale bez výsledku. Až poslední den před odjezdem jsem zkusil v pořadí třetí místo a konečně jsem je našel. Nakonec se pár kousků do 9 kg povedlo podebrat a já odjel domů spokojený. Užili jsme si krásnou atmosféru a barvy podzimu. Mohli jsme si vybírat kam pošleme svoje nástrahy…Nikde nikdo a to je v dnešní době vzácnost.

Velké díky patří R.Masopustovi, V. Šrotovi za podporu v podobě kvalitního krmení – SCRAP BAITS a také f. Korda Developments.

Krásné prožití svátků vánočních a do Nového roku hodně zdraví a pěkných chvil u vody.

Za CDA a Korda Team

Jindra Uhlík.